Samsung werkt aan breingestuurde tablet

Samsung breinbesturing tabletSamsung ontwikkelt de mogelijkheid om een tablet met hersengolven te besturen. Met een beetje geluk zijn de vette vingers op het tabletscherm straks verleden tijd en is het een kwestie van denken is doen.

Samsung is niet de eerste die hersengolven gebruikt voor het bedienen van elektronica, er zijn al gamecontrollers die dergelijke functionaliteit bevatten. Samsung werkt voor de bediening van een tablet samen met onderzoekers van Amerikaanse universiteit van Texas. Deze technologie is het laboratoriumstadium nog lang niet voorbij maar het geeft wel aan waar het in de toekomst met onze elektronische gadgets naar toe gaat. Wat is er nu mooier dan een Google Glass-projectie van het beeld op je netvlies een de bediening van je apps via gedachten? Moeten ze ook wel een oplossing bedenken voor het aansluiten van de elektrodes. Om met een badmuts over straat te gaan lijkt mij niet zo fashionable.

Voorlopig zullen we deze toepassing nog niet in de winkels zien. De kans is groter dat bediening van tablets eerst voor speciale toepassingen door bijvoorbeeld gehandicapten gebruikt zal gaan worden.

Bron: SammyHub

Dit bericht werd geplaatst in Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *