Alcatel Onetouch Idol Ultra smartphones

Alcatel_Idol_Ultra_smartphoneBinnenkort in Nederland: De Alcatel Onetouch smartphones waaronder de dunste verkrijgbare smartphone Idol Ultra, de Huawei Ascent P2-4g en de Huawei Matte een 6,1 inch phablet en natuurlijk niet te vergeten de BlackBerry Q10 met het nieuwe BB10 besturingsysteem en het vertrouwde BlackBerry toetsenbord.

Gisteren had ik het genoegen op de TeleVisie-beurs te mogen rondkijken. Deze telecombeurs wordt, dit keer onder supervisie van distributeur Tech Data Mobile, al voor de 17e keer gehouden.  Niet een heel spannende beurs want hij is vooral gericht op de retailers die de apparaten moeten verkopen. Wel geeft het een vrij compleet overzicht van wat er op mobiel gebied deze zomer op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Ik beperk mij tot de belangrijkste nieuwtjes van de (nog) niet (meer) zo grote merken.

Alcatel Onetouch

Alcatel Onetouch zet in op betaalbare aantrekkelijk ogende smartphones. Hiertoe komen er diverse families Android-smartphones met schermen van 4 tot 5 inch en zowel dualcore als quadcore processoren. Meest opmerkelijke exemplaar is de ultradunne, slechts 6,45 mm dunne Alcatel Onetouch Idol Ultra. Dit toestel dat in 5 heldere kleuren gemaakt wordt zal voorlopig in Nederland alleen in het zwart en geel verkrijgbaar zijn. Jammer want ik weet zeker dat de roze uitvoering bij de dames ook trek zou zijn. Maar goed dit toestel heeft een helder 4,7 inch amoled scherm, 1,2 GHz dualcore processor een 8 MP camera met 13 GB opslagruimte en wordt geleverd met Android 4.1. De Idol Ultra komt binnenkort in de winkels voor een bescheiden € 319.

Huawei Ascend P2-4G

Ascend MateHuawei lost zijn op de MWC gemaakte beloften in met de Ascend P2 4G een supersnel 1,5 GHz quadcore toestel met een 4,7 inch scherm en 4G communicatie voor € 449. Voor de liefhebber van een phablet is er voor de zelfde prijs de Ascend Mate. Dit apparaat met een scherm van maar liefst 6,1 inch heeft dezelfde processor maar nu met 3G datacommunicatie en de mogelijkheid om er met een pen op te schrijven. Voor de behoefte aan zekerheid biedt Huawei een 3×3 smartdeal die garant staat voor drie jaar support en snelle reparatie.

BlackBerry Q10

BlackBerry Q10De traditionele BlackBerry Q10 met keyboard, komt binnenkort uit in Nederland. Dit toestel beschikt over hetzelfde nieuwe besturingssysteem dat BlackBerry sinds begin dit jaar heeft geintroduceerd op het full-touch Z10-model. BlackBerry meldt vol trots dat er nu al meer dan 30.000 native apps zijn en er steeds meer Nederlandse apps voor het nieuwe BlackBerry 10 uitkomen, waaronder bijvoorbeeld mobiel bankieren van de Rabobank. Uiteraard biedt BlackBerry 10 alle beveiligde communicatievoorzieningen net als device-managementtoepassingen die we van BlackBerry gewend zijn.

 

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *