Microsoft Surface Pro eind mei beschikbaar

Surface ProMicrosoft gaat de beschikbaarheid van de Surface Pro tablet met Windows 8 uitbreiden naar 29 landen waaronder Nederland. De Surface Pro is tot nu toe alleen in de VS, Canada en China te koop.

De Surface Pro wordt door sommigen gezien als de ultieme Windows 8 tablet. Dankzij een stevige Intel Core i5 processor is het in elk geval een krachtige volwaardige computer in tabletformaat. De tablet heeft verder een 10,6 inch scherm, 4 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB opslagruimte. Ook de Stylus om mee te schrijven of tekenen krijg je bij deze tablet er standaard bij. Dit in tegenstelling tot de tot nu toe wel verkrijgbare Surface RT. Deze eenvoudige versie van de Microsoft Surface is net als de Android- en Ios-tablets voorzien van een ARM-processor en gebruikt de Windows RT-variant van Windows 8. Dit vormt het belangrijkste nadeel van de Surface RT, namelijk dat alleen de speciale Windows 8-apps op deze tablets kunnen draaien en niet de gangbare Windows programma’s.

De Surface Pro heeft deze beperking niet en is geschikt en krachtig genoeg om alle Windows software op te gebruiken. Vandaar dat er door liefhebbers met smart op de Surface Pro gewacht wordt. Wat de Microsoft Surface Pro bij ons gaat kosten is nog niet bekend. In de VS kost de Surface Pro $899. De 128 GB versie $100 meer. Voor de optionele toetsenbord cover moet nog $130 extra kosten. De beschikbaarheid van de 128 GB uitvoering is in de VS nog steeds moeilijk. De vraag is hoe dat straks in de 29 landen zal zijn. Eind mei weten we meer.
Ga jij voor een Surface Pro?

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *