Android groter dan iOS

Android_iOSWerden er al meer smartphones en tablets verkocht met Android dan iOS, nu neem Android ook op andere fronten de leiding. Zo genereert Android wereldwijd voor het eerst meer mobiel verkeer dan iOS.

Althans als we het marktonderzoek van Opera Mediaworks mogen geloven. Tot dit jaar was het nog iOS dat meer advertentieinkomsten gegenereerde dan Android. Dat is nu niet langer het geval. Wel wordt er met het internetverkeer door gebruikers van iOS-apparaten nog meer verdiend.

De aandacht voor mobiele advertenties is in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar bij Android-gebruikers gegroeid van 31 naar 43 procent terwijl dat bij iOS daalde van 45 naar 38 procent. Opvallend detail: 60 % van alle het Androidverkeer komt voor rekening van Samsung-apparaten.

Het aandeel van Android en iOS samen groeide van 76 naar 81 % ten koste van de overige mobiele platformen.

Meer info lees je hier. 

Dit bericht werd geplaatst in Internet, Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *