Windows Phone 8.1

WP 8.1Microsoft brengt een update uit voor Windows Phone die het mobiele besturingsysteem op versie 8.1 brengt. De update bevat een flink aantal verbeteringen en uitbreidingen van de functionaliteit.
De update die gratis beschikbaar komt voor Windows Phone 8 gebruikers.

Nieuw is een verbeterd startscherm met een zelf te kiezen achtergrond daarnaast wordt op de grote schermen een derde rij live tiles mogelijk.

Er is nu een notificatie-scherm zoals we dat kennen van Android en iOS. Waar de statusmeldingen getoond worden en directe toegang tot belangrijke instellingen mogelijk wordt.

Er is een swype achtig toetsenbord dat Word Flow wordt genoemd, dat sommige namen als uit je contacten automatisch aanvult.

Er is een nieuwe Skype-app die het gebruik Skype op de smartphone optimaliseert.
Ten slotte is de camerasoftware verbeterd met extra functies en is het accubeheer en geheugenbeheer verbeterd.

Volgens sommigen wordt Windows Phone met deze update volwassen. Ik ben benieuwd of de gebruikers er ook zo over denken.
Windows Phone 8.1 zal op de budget phone Nokia Lumia 630 als eerste uitkomen. Dit toestel wordt verwacht in mei 2014. Zie onderstaand filmpje:

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *