Is Blackberry 10 de redding?

Blackberry 10Voor Blackberry is het erop of eronder. Het voormalige Research In Motion introduceert het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10 samen met twee nieuwe toestellen. Ook verandert het bedrijf zijn naam naar simpel Blackberry.

Hoewel er niets mis is met de naamsbekendheid van Blackberrym is dat wel het geval met de naam van het bedrijf: RIM. Het is dan ook te hopen dat de naamsverandering niet te laat is.

Hoe dan ook heeft Blackberry met het nieuwe besturingssysteem een flinke prestatie neergezet. Blackberry 10 is de grootste vernieuwing in het bestaan van Blackberry. BB10 is bij uitstek bedoeld voor gebruikers van sociale media en die de telefoon zowel voor werk als privé willen gebruiken.
Net als bij Windows Phone worden de applicaties op het thuisscherm getoond als een soort widgets die live geactualiseerd worden. In Blackberry Hub worden e-mail en sociale media gebundeld. Uiteraard is BB10 ook geschikt voor entertainment als games, video en muziek. Gebleven is het beveiligde eigen e-mailsysteem.

Blackberry Z10, Q10

Blackberry introduceert met BB10 twee nieuwe toestellen de Z10 en de Q10. De Z10 is een toestel met alleen een touchscherm van 4,2 inch en 1280 x 768 pixels. De Q10 heeft het traditionele Blackberry-ontwerp met een echt toetsenbord. Het touchscherm is hier 3,1 inch groot met 720 x 720 pixels. De nieuwe toestellen komen pas over enkele maanden beschikbaar. De Blackberry Z10 zal in maart in de Nederlandse winkel verschijnen. De Q10 volgt later.

Blackberry hoopt met het nieuwe platform het tij te keren en voor zichzelf weer een derde plaats te veroveren op de ranglijst van de meest gebruikte smartphone platforms, achter Android en iOS. Het is te hopen dat dit nieuwe elan niet te laat komt. Of Blackberry kans zal zien om weer “cool” te worden bij het grote publiek? Kort na de aankondigingen kreeg de aandelenkoers een flinke douw te verwerken. Kennelijk hebben de aandeelhouders er niet heel veel vertrouwen in. Blackberry heeft wereldster Alicia Keys weten te strikken om als Global Creative Director promotie te maken voor Blackberry.

Bron: Mobile World

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *