Microsoft Office 2013 en Office 365

Microsoft Office 365Microsoft introduceert deze week de nieuwste versie van de productiviteitssoftware Office 2013. Deze software is aangepast voor het gebruik met Windows 8. Office 365 is een abonnementsversie van de Office 2013 software die nu ook voor thuisgebruik beschikbaar is.

Microsoft probeert ons op deze manier te laten wennen aan het betalen voor een abonnement op online software. Voor velen die af en toe een Word-documentje of een Exel-spreadsheet maken licht het niet zo voor de hand om daarvoor een jaarlijks te betalen abonnement voor af te sluiten.
Office 365 Premium voor thuis gaat € 100 per jaar kosten. Daarvoor krijg je wel een uitgebreide Office-variant met Word, Exel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Acces en Publisher. Ook mag je deze software op vijf computers gebruiken.
Het alternatief is Office2013 Home & Student een pakket voor €139 dat slechts op één computer gebruikt kan worden. De volledige versie van Office 2013, Office Professional gaat € 539 kosten.

Skype

Om ons over de streep te trekken en om tegelijk het gebruik van Skype te promoten krijg je bij het abonnement op Office 365 premium voor thuisgebruik ook 10 Euro per maand beltegoed voor het telefoneren met Skype. Gebruikers van Office 365 krijgen bovendien 20 GB extra online opslagcapaciteit bij SkyDrive. De software krijg automatisch updates als er aanpassingen of nieuwe functies worden uitgebracht.

Heb je een gezin met meerdere computers (of Macs) die allemaal Office willen gebruiken dan lijkt een abonnement op Office 365 aantrekkelijk. Voor studenten is er ook nog een goedkopere versie die € 80 gaat kosten. Ook voor zakelijk gebruik zijn er andere abonnementen of standalone pakketten. De nieuwe Office 2013 is alleen geschikt voor Windows 7 of Windows 8.
Is 100 euro per jaar veel voor software? Het zal van je omstandigheden afhangen.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *