Maak notities met Google Keep

Google KeepGoogle introduceerde gisteravond een nieuwe clouddienst Google Keep. Met Google Keep maak je notities die je via Google Drive overal kunt benaderen.

Je maakt of benadert notities in de browser via drive.google.com/keep/ of met behulp van een Android-app op smartphone of tablet. Deze app is beschikbaar vanaf Android versie 4.0. 
Naast tekstnotities kun je ook checklists, foto’s en gesproken boodschappen opslaan. Net als met memobriefjes kun je je notities kleuren en worden ze overzichtelijk getoond. Ook zijn er widgets waarmee je de notities op je homescherm bij de hand kunt houden.

Google zet met deze dienst de aanval in op het populaire Evernote. Ook zijn er al andere app-bouwers met een Google Docs notitie-app. Google moet dus wel een hete adem in de nek hebben gevoeld en heeft dit gat in het Google Drive aanbod met Google Keep snel gedicht. De vraag is of er ook een iOS versie komt.

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Internet, Mobiel en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *