Smartwatch volgende gadget-hype?

Motorola SmartwatchNiet alleen Apple werkt volgend geruchten aan een smartwatch, ook Samsung ontwikkelt momenteel een smartwatch onder de vermoedelijke naam Galaxy Altius. Naar nu blijkt zou ook Google zelf een smartwatch in ontwikkeling hebben.

Een smartwacht is een verlengstuk van een smartphone zodat je de steeds groter worden de toestellen niet zo vaak uit je zak hoef te halen. Bijkomend voordeel is dat het energieverslindende scherm niet zo vaak aan hoeft zodat je langer met je acculading doet.

Smartwatch en smarthone communiceren via bluetooth met elkaar en met de smartwatch kun je bepaalde functies van je smartphone bedienen. Zo zou je er bijvoorbeeld mee kunnen bellen door hem tegen je oor te houden. Ook kun je uiteraard statusboodschappen lezen etc.

Sony Smartwatch

Sony heeft al enige tijd een smartwatch  die matcht met de Sony smartphones maar ook met andere Androidtoestellen. Onlangs is de Pebble watch uitgekomen van een crowdfunding startup. Van de potentiele Apple iWatch circuleren er de fraaiste speculatieve foto’s op internet. Samsung heeft officieel toegegeven met een eigen smartwatch te komen.Pebbles

De laatste berichten zou ook Google zelf een smartwatch ontwikkelen. Hierbij wordt voortgeborduurd op de MotoACTV een sportwatch die ooit door Google-dochter Motorola is uitgebracht. Google zou al in 2011 een patent hebben aangevraagd voor een smartwatch.
Zou een Smartwatch de logische volgende gadget-hype worden die gaat voorkomen dat we iedere vijf minuten onze smartphone activeren? Veel zal afhangen of Apple inderdaad met een dergelijk apparaat komt en in welke vorm/uitvoering.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *