Microsoft koopt Nokia

Nokia ElopMicrosoft neemt een groot deel van telefoonfabrikant Nokia over voor 7,2 miljard dollar. Het bedrijf hoopt daarmee een vaste voet aan de grond te krijgen op de mobiele telefoonmarkt.

Deze transactie die nog door de aandeelhouders moet worden goedgekeurd komt niet als een totale verassing. Het gaat al jaren niet zo best bij de grootste telefoonfabrikant ter werleld. Reden waarom Nokia een aantal jaren geleden zijn heil zocht bij Microsoft en overstapte naar het door Microsoft gepromote Windows Phone besturingssysteem voor smartphones. 

Met de overname van Microsoft kan met Nokia de strijd tegen Apple en Google op volle kracht aanpakken. Nokia CEO Stephen Elop, de voormalige Microsoft manager die een aantal jaar geleden werd aangetrokken om orde op zaken te stellen bij het tobbende Nokia, keert met deze overnam terug op het nest. Volgens analisten maakt Elop een grote kans de nieuwe CEO van Microsoft te worden. Vorige maand al kondigde huidige Microsoft topman Steve Ballmer aan nog dit jaar het veld te zullen ruimen. Ongetwijfeld was de overname van Nokia toen al intern bekend.

Of een eigen telefoonmerk Microsoft (en Nokia) zal terugbrengen in het centrum van de markt van mobiele elektronica zal de toekomst moeten uitwijzen.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *