Samsung Galaxy Gear smartwatch

Samsung Galaxy GearSamsung presenteert op de IFA-beurs in Berlijn zijn eerste smartwatch. Met de lang verwachte Samsung Galaxy Gear maakt Samsung zijn entree op de markt van draagbare elektronica.

De Galaxy Gear is zoals verwacht geen telefoon maar een aanvulling op een smartphone. Het toont statusmeldingen,  je kunt er muziek mee afspelen en een keuze uit een aantal uurwerken tonen.

Je kunt er ook als afstandsbediening voor je smarphone mee bellen. Je hoeft je telefoon voor het opnemen van een gesprek dus niet meer uit je zakte halen. Bovendien beschikt de Gear over een camera waarmee je  kunt beeld-telefoneren en 720p filmpjes kunt opnemen. De Gear houdt via bluetooth (4.0) contact met je smartphone. Je kunt hem met spraakcommando’s bedienen.

De Samsung Galaxy Gear komt eind deze maand uit. Hij is dan geschikt om gebruikt te worden met de nieuw aangekondigde Samsung Galaxy Note 3 en de grote Galaxy Note 10.1 in 2014 uitvoering. Voor de Galaxy S4, S3 en Galaxy Note 2 zijn er updates in de maak. Het is te hopen dat  Samsung met deze updates de toestellen upgrade naar Android 4.3 zodat ook deze toestellen  de energiezuinige variant van bluetooth kunnen gaan gebruiken.

De Samsung Galaxy Gear heeft een 1,6 inch super amoled scherm met 320 bij 320 pixels.  Het heeft een metalen voorkant en een in zes kleuren verkrijgbare kunststof band en weegt 74 gram. De Samsung Galaxy Gear ligt vanaf 25 september in de winkel voor de lieve som van 299 euro.

Zie hier een hands on video:

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *