Sony QX Smart lens opzetcamera

Met de Sony QX Smart Lense introduceert Sony op de IFA in Berlijn een innovatief product waarmee je de fotografische mogelijkheden van je smartphone flink kunt uitbreiden.Sony DSC-QX10

Met je camera van je smartphone schiet je onder goede omstandigheden aardige plaatjes. Met de Sony QX1 EN QX100 wordt het fotograferen met je smartphone een heel ander verhaal. Het is niet alleen maar een opzetlens. Feitelijk is het een camera in zichzelf waarbij je via WiFi je smartphone als display en (afstands)bedienings gebruikt.

Met de uitklapbare haakjes koppel je de Sony Cyber Shot QX aan je smartphone, via WiFi verbindt je de camera met je toestel en voila een krachtige compactcamera. De lens-style camera ziet er uit als een normaal objectief maar is een camera. De beelden worden lokaal op een geheugenkaartje opgeslagen. De QX is zeer geschikt voor de Sony Xperia Z1 smartphone, maar zijn ook heel goed met andere smartphones te gebruiken.

De Sony Cyber-shot DSC-QX10 heeft een 18,2 megapixel cmos-sensor en een Sony lens met 10 x optische zoom. De ingebouwde optische Steady Shot zorgt ervoor dat ook foto’s die uit de hand gemaakt worden er scherp uitzien en weinig ruis hebben.

De Sony Cyber-shot DSC-QX100 doet er nog een stapje bovenop met een 20,2 megapixel sensor met een hoge gevoeligheid zodat ook bij weinig licht nog goede foto’s gemaakt kunnen worden. De optische zoom beperkt zich hier tot 3,6x. Volgens Sony geeft de camera veel meer creatieve mogelijkheden dan standaard op smartphones aanwezig is. De QX100 is technisch gelijk aan de recent vernieuwde supercompactcamera met 1 inch sensor de RX100 MKII.

Extra mogelijkheden krijg je door de QX los van je toestel te gebruiken. De XQ10 weegt 90 gram en de QX100 165 gram. De beide camera’s zijn eind september verkrijgbaar. De QX10 gaat 200 euro en de QX100 450 euro kosten.

Dit bericht werd geplaatst in Camera, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *