Microsoft stopt met namen Windows Phone en Nokia

Lumia WIndowsMicrosoft zal nog voor de winter stoppen met het gebruik van de namen Nokia en Windows Phone voor de smartphones.

De samenvoeging van het desktop besturingssysteem Windows, de speciale ARM-versie van Windows, Windows RT (voor tablets) en Windows Phone is al een tijdje aan de gang. Door straks alle mobiele varianten van het besturingssysteem Windows op een hoop te vegen met het aloude Windows voor desktops hoopt Microsoft een einde te maken aan  de verwarring die er over de verschillende versies bestaat. Dat betekent ook dat de look & feel van Windows op de verschillende hardware platformen gestroomlijnd worden en het delen van instellingen en gegevens via de Cloud over al deze incarnaties van Windows naadloos moet aansluiten. Toch zullen de verschillende platformen van het Windows besturingssysteem altijd eigen specifieke mogelijkheden houden, het blijft immers onmogelijk om X86 specifieke desktopapplicaties op een ARM-platform te draaien, tenzij Microsoft ooit nog eens met een goede X86 emulator (virtuele machine) op de proppen komt natuurlijk.

Nokia

Omdat Microsoft van Nokia alleen de mobiele telefoon-business heeft overgenomen en er dus nog Nokia-onderdelen zijn overgebleven die niets met Microsoft van doen hebben, heeft Microsoft kennelijk besloten om Nokia als merknaam te laten vervallen.  In het vervolg worden de komende Windows Phone-toestellen van Nokia dus onder de Lumia merknaam uitgebracht, en zal er niet meer over Windows Phone maar over Windows gesproken worden. De komende Windows smartphones heten dus kortweg Lumia. Bye bye Nokia!

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *