Windows 9

Windows 9

Het lijkt er op dat Microsoft een soort op en af cyclus aan het volgen is. Bij het in aantocht zijnde Windows 9 moeten de zakelijke computergebruikers (alsnog) over de streep getrokken worden en zijn een heleboel toeters en bellen van Windows 8.* weer verdwenen of naar de achtergrond verschoven.

De beelden van de prototypen die de afgelopen weken op internet opdoken, doen het ergste vrezen. Had Windows 8 een beetje sjeu en iets speels. Bij Windows 9 lijkt dat allemaal weer verdwenen. Zo zou de charmsbalk (voor de touchschermgebruikers handig maar voor de muisgebruikers een crime) weer zijn verdwenen en komt het startmenu weer terug. Ook is er sprake van dat het afleidende tegeltjesscherm voor desktopgebruikers, of zelfs helemaal verdwijnt. Het komt dan in verkleinde vorm weer terug in het uitgebreide startmenu.

Helemaal duidelijk is het mij nog niet, maar in elk geval moeten de zakelijke Windows 7 gebruikers met deze aanpassingen over de streep worden getrokken om te vernieuwen. Dat tegelijk alle Windows 8.*-gebruikers weer in de kou gezet worden is kennelijk minder belangrijk.  Het zou zo maar kunnen dat er vlak voor de definitieve introductie nog het één en ander verandert, dat hebben we bij eerdere releases ook gezien. Dus het is nog een beetje te vroeg voor conclusies. De eerste officiële previewversie wordt ergens in oktober verwacht.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *