Android apps op Chrome OS

image

Google introduceert de eerste  vier Android-apps die op Chrome-OS kunnen draaien. Het begin van een nieuw tijdperk.

Het ligt al jaren voor de hand dat er ooit een combinatie zou komen van Chrome OS en Android. Met de beta voor  het Apps Runtime for Chrome project is het nu zover, de eerste Android apps voor gebruik op een Chrome OS-apparaat zijn een fijt. Omdat Chrome vooral populair is op Chromebooks in het onderwijs is het niet zo vreemd dat de eerste vier apps: Duolingo, Evernote, Sight Words en Vine zijn. Deze apps kunnen nu op dezelfde manier op een Chromebook als op een Android-apparaat gebruikt worden. Het probleem is dat de meeste Chromebooks tot nu toe niet over een touchscherm beschikken. De apps moeten dus worden aangepast (als dat nodig is) voor het gebruik van een muis. Wie wel een touchscherm heeft op zijn Chromebook kan de apps gebruiken zoals bij Android.
Het is de bedoeling dat de Android-apps ‘ native’ ofwel zonder wijzigingen op een Chromebook kunnen draaien.  In eerste instantie wordt dus gekeken of de apps aanpassingen behoeven voor het gebruik van toetsenbord en muis. Google vraagt de Chromegebruikers welke apps ze graag als eerste op Chrome willen gebruiken.

Het lijkt erop dat de eerste stappen  naar het samenvoegen van Chrome OS en Android nu gezet zijn!

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *