Nieuwe HTC One M8

HTC One M8De nieuwe HTC One die HTC gisteren officieel aankondigde heet net als zijn voorganger gewoon HTC One. De nieuwe HTC One is de verbeterde versie van de vorige en onderscheid zich door een extra camera op de achterzijde.
HTC borduurt met de nieuwe HTC One met type indicatie M8 voort op de succesvolle en veelgeprezen voorganger de HTC One (M7). Gebleven is de fraaie robuuste uitvoering nu met vrijwel volledig aluminium kast. De voorheen kunststof randen zijn nu ook van aluminium. Het verschil is dat het aluminium nu iets gladder gepolijst is uitgevoerd. Het full-hd (1080p) scherm is iets groter, nu vijf inch. Het is een super lcd3-scherm met een nog betere helderheid en contrast.

Dubbele camera

Bijzonder aan het toestel is een dat er aan de achterzijde een tweede camera is toegevoegd die extra dieptinformatie vastlegd. De lol daarvan is dat gemaakte foto’s nu achteraf gemanipuleerd kunnen worden en bepaald kan worden welke in de foto scherp zijn en welke niet. Het nadeel hiervan is dat achteaf scherpstellen niet kan waardoor het dus een softwarematig trukje is om delen van de foto onscherp te maken. De toegevoegde waarde daarvan lijkt beperkt. Vooral omdat ten behoeve van deze functionaliteit de optische bewegingsstabilisatie uit de camera verwijderd is. De vraag is dus of de foto’s met deze verandering beter of slechter worden. Gebleven is de 4 megapixel ultrapixel camera met grotere pixels in plaats van meer pixels, wat garant staat voor een betere lichtgevoeligheid.
Om ook beter selfies te maken is de camera aan de voorzijde nu een 5 megapixel camera geworden.

Micro SD-kaart

Je kunt zeggen dat de nieuwe HTC One een verbeterde versie van zijn voorganger is. Zo is er nu een beter bereikbare volume knop en niet onbelangrijk: er is een microSD-kaartslot toegevoegd om het opslaggeheugen uit te kunnen breiden. Wel gaat dit ten koste van het standaard ingebouwde geheugen dat nu is gereduceerd van 32 naar 16 GB. De bekende BoomSound-speakers aan de voorzijde van het toestel zijn gebleven nu met een nog betere geluidskwaliteit.

Snapdragon

De HTC One M8 heeft de snelste quadcore processor van dit moment de Qualcomm Snapdragon 801 met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Deze SOC beschikt over 2 GB werkgeheugen. De accucapaciteit is verhoogd naar 2600 mAh die volgens HTC in één uur tot 80 % kan worden opgeladen.

Android Kitkat met Sense 6

Het toestel draait de nieuwste Android versie 4.4.2 Kitkat met daarbovenop HTC’s eigen Sense 6.0 schil. Het gerucht gaat dat er ook een GPE (Google Play Editie) versie komt. Dat wil zeggen een uitvoering met ‘plain Android’. Zonder Sense en andere toeters en andere vaak ongewenste apps, zoals het door Google bedoeld is! Er zijn al apps in de Play store verschenen om wel gebruik te kunnen maken van de bijzondere eigenschappen van de dubbele camera.

De HTC One M8 komt 4 april in Nederland in de winkel en gaat € 699 kosten. Er komen drie kleuren een zilveren een grijze en een gouden.

 

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

2 gedachten over “Nieuwe HTC One M8

  1. JW

    Heb je hem zelf ook echt getest? Dat wordt me niet helemaal duidelijk. Ik heb nu de HTC One die me echt heel erg goed bevalt en overweeg ook weer over te stappen naar de nieuwe M8. Ben zelf HTC fan van het eerste uur, één keer tussendoor Samsung weer geprobeerd maar snel terug gevlucht. Ben dus ook zeer benieuwd naar de M8. Zou je hem zelf aanraden? Prijs / Opties het waard?

    1. Ger Elskamp Bericht auteur

      Nee, ik heb hem niet zelf getest. Wel de nodige reviews online gelezen en besloten dat ik hem zelf waarschijnlijk niet ga kopen. Vind de meerwaarde van de tweede camera niet de moeite waard. Zeker gezien deze camera ten koste is gegaan van de optische beeldstabilisatie. Bovendien is het toestel wel heel erg groot. Ik kijk nog even de kat uit de boom, wat er verder nog komt de komende maanden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *