Nieuwe TomTom GPS Navigatie voor Android

Screenshot_2015-04-08-14-17-24TomTom heeft een compleet nieuwe navigatie-app voor Android uitgebracht: de TomTom GO Mobile App.

De nieuwe app is er vooralsnog alleen voor Android en biedt gratis navigatie met verkeersinformatie (TomTom Traffic) tot 75 km per maand. Wil je de app op je smartphone meer gebruiken dan moet je een abonnement afsluiten van €19,90 per jaar. Ook is er een driejarig abonnement voor € 50.

Bij de nieuwe TomTom app is de look and feel weer helemaal up-to-date, in overeenstemming met de nieuwste TomTom GO navigatieapparaten. De app werkt een stuk intuïtiever, er zijn minder bedieningshandelingen nodig. Ook reageert de app een stuk sneller. Het invoeren van de bestemming gaat veel eenvoudiger. De app ondersteunt nu ook het navigeren naar adressen uit je Android adresboek. Net als adresssen of locaties waar je niet precies het adres van kent.

TomTom GO Mobile  navigeert met offline kaarten. Je hebt voor het navigeren dus geen (dure) dataverbinding met internet nodig. Dit kan flink wat roaming-kosten in het buitenland besparen. Je hebt wel een dataverbinding nodig voor de actuele verkeersinformatie. Je kunt kiezen voor verschillende kaarten bijvoorbeeld Benelux of West Europa. Het downloaden van de kaart kan flink wat tijd kosten en moet je zeker via wifi doen.

TomTom kiest met deze app voor een nieuw business-model. Waarschijnlijk onder druk van de gratis navigatie van Google Maps, Nokia Here, Waze etc. Wat je als prettig ervaart bij het navigeren is heel persoonlijk. Ik rij nu een paar weken rond met de nieuwe TomTom en de app kan zich naar mijn mening meten met alle concurrenten en is zeker de moeite van het proberen waard.

De nieuwe app vervangt de vorige TomTom-app voor Android. De oude app is nog een aantal maanden te gebruiken. Gebruikers van de vorige Android-app van TomTom krijgen het gebruik van de nieuwe app de eerste drie jaar voor de aanschafprijs van de app van €0,50. De kaarten en de verkeersinformatie is gratis.

TomTom Go Mobile is geschikt voor Android vanaf versie 4.0.3 of hoger, met een scherm met 800×480 pixels of hoger.

Update februari 2016: DIt voorjaar is ook de iOS versie van de TomTom Go Mobile beschikbaar gekomen. Meer lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Internet, Mobiel, Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

1 gedachte op “Nieuwe TomTom GPS Navigatie voor Android

  1. Raphaella

    Beste,

    Ik heb geen contactgegevens gevonden. Daarom stuur ik een bericht via de reactiepagina.

    Ik heb een website: http://www.tomtomupdate.nl en ik zou heel graag die site opnieuw wat hoger krijgen in de zoekresultaten. Ik ben op zoek naar websites/blogs die toelaten dat ik een gastblogartikel schrijf voor op hun website. Ik schrijf artikels van min. 500 woorden, social signs, afbeeldingen en afhankelijk van soms ook een video. Om het interessant te maken, kan u zelf een thema aanhalen zodat het ook in lijn ligt met het thema van uw website. Ik denk dan vooral aan te navigatie app’s, sporthorloges, actiecamera van TOMTOM. Dergelijke zaken.

    Kan je met iets laten weten wat de mogelijkheden zijn?

    Bedankt alvast.

    Raphaella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *