Sony Xperia Tablet Z

Sonyt Tablet ZHet lijkt er op dat Sony voor het eerst sinds het los is van Ericsson laat zien wat het waard is. Op de MWC toont Sony voor het eerst zijn nieuwe tablet: de Sony Xperia Tablet Z.

Net als de al eerder geïntroduceerde smartphone de niet te versmaden Sony Xperia Z, is de Tablet Z water-en stof-dicht. In tegenstelling tot de eerdere apart vormgegeven tablets van Sony heeft deze tablet een slank design en lijkt afgezien van de maat heel veel op de Xperia Z smartphone.

De Xperia Tablet Z is maar 6,9 mm dun en weegt een zeer bescheiden 495 gram. De tablet is helemaal bij qua technologie, met een 10,1 inch 1920 x 1200 pixel scherm dat dankzij de Sony Mobile Bravia engine garant staat voor uitstekende kleurrijke full HD beeldkwaliteit.

De tablet wordt aangedreven door een 1,5 GHz quadcore Snapdragon S4 processor met 2 GB ramgeheugen. Er is 32 of 64 GB opslagruimte met een sdkaart uitrbreidingsmogelijkheid. Sony bouwt in deze tablet een eigen Exmor R camera in van 8 megapixel. En uiteraard zijn bluetooth, gps, wifi 3G en 4G LTE voorhanden. De Sony Xpreria Tablet Z komt uit met Android 4.1 en krijgt later een upgrade naar 4.2.

De water en stofdichtheid is echt dusdanig bijzonder dat je er tot 1 m onderwater mee kunt filmen of foto’s maken. Sony zorgt voor een naadloze communicatie met zijn audio-visuele apparaten met de functie One-touch sharing. Dankzij de NFC-voorziening koppel je de tablet heel eenvoudig aan speakers of Sony televisie. De Sony Xperia Tablet Z wordt in april verwacht voor een prijs rond de 500 euro.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Uncategorized en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *