Touchscherm met voelbare toetsen

Voelbaar aanraakschermTerwijl het typen op een touchscherm van tablet of smartphone heus wel went, zijn er toch veel bezitters van een ouderwets toestel met toetsenbord of bijvoorbeeld een op dit punt veel bejubelde Blackberry,die de echte toetsenbordknoppen niet op willen geven. Daar lijkt nu een oplossing voor in zicht. Op de CES 2013 in Las Vegas werden de eerste prototypen van een touchscherm met inschakelbare voelbare toetsen van ontwikkelaar Tactus gedemonstreerd.
Zogenaamde ‘tactile’ touchscreens zijn al eerder aangekondigd maar de demonstratie van het ontwikkelaar Tactus maken een aanraakscherm met opzwellende toetsen wel heel aanschouwelijk. Eindelijk kunnen we ons een voorstelling gaan maken hoe zoiets er uit ziet. Tactus heeft deze technologie nog niet aan apparaatfrabrikanten verkocht en er zijn dus ook nog geen concrete producten. We zullen zien wie er als eerste mee gaat komen. Er is ook sprake van touchschermen waarop je bepaalde textures, ofwel patronen zou kunnen voelen. Zie onderstaande demo:

Via: Mashable

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *