Asus Padfone en Fonepad

Asus Padfone infinityAsus introduceert op de MWC 2013 officieel de Padfone Infinity, een smartphone met tabletdock en daarnaast de Fonepad, een 5 inch tussenmaat phablet.
Asus heeft zich ontwikkeld als producent van heel vooruitstrevende kwalitatieve mobiele apparaten. Alleen de naamgeving van deze producten is heel vaak aanleiding tot verwarring. Zo ook bij de nu op het Mobile World Congress aangekondigde Padfone en Fonepad. Een Infinity tablet kennen we ook al van Asus. Kun je het nog volgen?

Padfone infinity

De Padfone infinity is de nieuwste uitvoering van het al eerder door Asus geïntroduceerde concept van een smartphone met een tabletdock. De 5 inch smartphone integreert naadloos met het 10,1 inch tabletsscherm met 1920 x 1200 pixels compleet met 1 MP frontcamera en een micro usb-poort.
Indrukwekkend is de Padfone met een 5 inch retina display met 441 ppi en een 1,7 GHz quadcore Snapdragon processor. Het apparaat draait Android 4.2 en heeft een aluminium unibody ontwerp. Er is 2GB ramgeheugen en 64 GB opslagruimte en ook NFC is aanwezig. De Padfone heeft een 13 MP camera die volgens Asus geen sluitervertraging heeft.
Het gebruik van de Padfone gaat naadloos over van het 5 inch scherm op het 10 inch tablets scherm als je de Fone in de tablet schuift. Een extra accu in het tabletdock verlengt de gebruiksduur van het apparaat drie keer. De Asus Padfone Infinity gaat € 999 kosten en komt uit in april 2013.

Fonepad

De Fonepad is een 7 inch tablet met smartphonefunctionaliteit. De Fonepad combineert de functionaliteit van een Nexus 7 tablet met die van een telefoon. Het IPS-LCD-scherm heeft 1280 x 800 pixels en let op! gebruikt een Intel Atom Z2420 processor. Een dualcore processor die draait op 1, 2 GHz. De Fonepad weegt een bescheiden 340 gram en is niet dikker dan 10,4 mm.

De Fonepad werkt 10 uur op een acculading, heeft 3G aan boord 32 GB opslag en een microSD kaartslot voor uitbreiding. De Fonepad gaat in de VS $249 kosten. In Europa gaat de 16 GB uitvoering € 219 kosten maar dan wordt vreemd genoeg ook de achtercamera weggelaten.
Toch best een aardig tabletje voor wie niet met een tablet en smartphone op stap wil.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *